Het is oktober, de herfst is officieel begonnen. De dagen worden korter en donkerder en het wordt steeds iets kouder buiten. Dit is het moment om te kijken naar de verwarming bij u op kantoor. Werkt deze nog naar behoren of is er onderhoud nodig? Misschien wilt u zelfs investeren in een nieuw verwarmingssysteem? Wij willen u graag kennis laten maken met een nieuwe, duurzame manier van verwarmen: de infrarood verwarming. Putman legt u graag uit hoe dit bijzondere verwarmingssysteem werkt.

Het beste binnenklimaat op kantoorruimtes tijdens de herfst/winter

Bij het creëren van een prettig binnenklimaat op kantoor spelen verschillende factoren een rol. Het begint al bij de indeling van de kantoorruimte. Maar ook de toevoer van voldoende verse lucht is van belang. Een te warme ruimte zorgt ervoor dat de productiviteit van de medewerkers daalt. De beste temperatuur op kantoor om in te werken is gemiddeld genomen 22 graden Celsius.

Gevolgen van een slecht binnenklimaat

Droge, warme lucht maakt werknemers niet alleen moe en traag, het droogt ook nog eens de ogen en slijmvliezen uit. Daarnaast is droge lucht dé voedingsbodem voor virussen en ziektekiemen. Bij een te lage luchtvochtigheid worden veel medewerkers ziek. Dit wilt u als werkgever natuurlijk zo veel mogelijk beperken.

Infrarood verwarming als hoofdverwarming

Met infrarood verwarming als hoofdverwarming creëert u de perfecte werksfeer. Dit draagt bij aan een hogere productiviteit van uw medewerkers. Infrarood panelen verwarmen niet de lucht, maar juist direct de muren, objecten en personen die zich op dat moment in de ruimte bevinden. De panelen maken hierbij gebruik van onschadelijke infrarode stralen. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in balans blijft. Daarnaast heeft een infrarood verwarming als voordeel dat er geen luchtcirculatie is. Hierdoor heb je ook geen last van rond dwarrelende stofdeeltjes.

Plaatsing van infrarood panelen

Infrarood panelen worden direct boven de werkplek aan het plafond gemonteerd en nemen nagenoeg geen ruimte in beslag in uw kantoor. Infrarood plafondpanelen kunnen in de systeemplafonds worden geïntegreerd. Hierdoor zijn ze volledig onzichtbaar. De warmtepanelen kunnen ook met een montagerail aan elk type plafond worden bevestigd. Op deze manier creëert u zones die verwarmd worden wanneer de werknemer aanwezig is. Tegelijkertijd kan de medewerker zelf de verwarming in- en uitschakelen naar de eigen warmtebehoefte.

Infrarood paneel als bijverwarming op kantoor

Een infrarood paneel is ideaal om ook als bijverwarming op kantoor te plaatsen. Er zijn in dit geval twee opties: een infrarood bureaupaneel of een infrarood plafondverwarming. Het bureaupaneel kunt u op meerdere plekken plaatsen. Zoals onder het bureau, op het bureau of aan de wand. Een extra plafondpaneel geeft warmte van bovenaf. De infrarood panelen zijn apart van elkaar te bedienen middels een thermostaat. Kantoren zijn vaak goed geïsoleerd, waardoor een infrarood verwarming nog beter tot zijn recht komt.

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan meer informatie over de infrarood verwarmingssystemen of wilt u meer weten over de montage hiervan en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Putman. Mede door onze jarenlange ervaring en het feit dat wij werken met de nieuwste technieken kunnen wij u goed adviseren over de juiste manier van ventileren bij u op kantoor.