Het najaar is aangebroken in Nederland en voor u het weet staat de winter op de stoep. Naast het regenachtige weer, merken wij dit aan de toenemende vraag naar het vervangen of repareren van cv-ketels. Om te voorkomen dat u plotseling in de kou zit door een defecte cv-ketel, adviseren wij u om alvast de nodige maatregelen te nemen.

Controleer uw cv-ketel

Wij raden u aan om de cv-ketel alvast een keer te laten stoken. Dit kunt u eenvoudig doen door uw kamerthermostaat op 25 graden te zetten. Indien u merkt dat uw radiatoren en/of vloerverwarmingen voldoende warm worden, dan kunt u ervan uit gaan dat uw cv-ketel goed werkt. Zo niet, dan heeft u nog voldoende tijd om ons in te schakelen voor onderhoud. Onze monteurs doen hun best om zo spoedig mogelijk uw ketel te repareren of te vervangen.

Regelmatig onderhoud voorkomt verrassingen

Naast het proefdraaien van uw cv-ketel, zorgt regelmatige onderhoud door één van onze installateurs ervoor dat de ketel u niet opeens in de steek laat. Naast het comfort komt het ook uw veiligheid ten goede en worden hoge energierekeningen voorkomen. Is uw cv-ketel 12 jaar of ouder? Dan is een vervanging zeer waarschijnlijk geen overbodige luxe. Een nieuwe ketel kan al zo’n 200 euro per jaar aan gas schelen.

Overstappen naar een warmtepomp

Met het oog op de toekomst is een warmtepomp het overwegen waard. Vanaf 2021 mogen cv-ketels namelijk niet meer vervangen worden door een gasgestookte cv-ketel. Elektrisch verwarmen is dan ook de nieuwe norm; steeds meer nieuwbouwhuizen hebben een warmtepomp. Er zijn drie soorten warmtepompen: een volledig elektrische warmtepomp, hybride warmtepomp en een ventilatiewarmtepomp. Kijk op milieucentraal.nl voor de warmtepomp die het beste bij uw huis past.

 Heeft u vragen over uw verwarming?

U kunt vrijblijvend contact opnemen met de adviseurs van Putman. Mede door onze jarenlange ervaring en het feit dat wij werken met de nieuwste technieken kunnen wij u goed adviseren op het gebied van warmte en techniek.