De bouwvak is voorbij en dat betekent dat we weer teruggaan naar het kantoorritme… maar ook naar het kantoorklimaat. Hoe staat het met de ventilatie in uw pand? Goed, denkt u? Of twijfelt u hier over. Het is belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent, aangezien een goede ventilatie essentieel is voor de gezondheid van uw medewerkers. Voorkomen is ten slotte beter dan genezen!

Ongezien kans op een slechte luchtkwaliteit op kantoor

De luchtkwaliteit op kantoor zal nooit zo goed zijn als buiten in de natuur, maar toch is dit aanzienlijk te verbeteren. In het kantoorpand kan het nu zo zijn dat de concentraties van stoffen en gassen hoog liggen – zonder dat dit te zien of te ruiken is. Medewerkers zorgen voor een toename van uitgeademde lucht en stofdeeltjes in de lucht afkomstig van kleding, meubels en vloerbedekking in het pand. Om precies te zijn ontstaat vuile lucht door de volgende zaken:

  • Opname van stofdeeltjes
  • Het ademen van collega’s
  • Uitstoot van kantoorapparatuur
  • Micro-organismen zoals schimmels en bacteriën door een vochtige lucht
  • Stoffen die tijdens het werk vrijkomen

Gezondheidsklachten door vuile kantoorlucht

Wij adviseren om een slechte luchtkwaliteit op kantoor serieus te nemen. De gevolgen kunnen namelijk resulteren in gezondheidsklachten bij medewerkers. Daarnaast gaat de productiviteit flink achteruit. Zo heeft een Nederlands onderzoekster onderzocht dat een slecht klimaat een productiviteitsverlies kan opleveren van € 3.600 per jaar per medewerker. Naast de gezondheidsklachten, zie hieronder, is dit zeker een reden om de ventilatie in uw pand te controleren.

  • Last van de luchtwegen en/of astma
  • Irritatie aan de ogen en huid
  • Het optreden van allergische reacties
  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen

Zorg voor goede ventilatie op kantoor

Het is dus op elke werkplek van belang dat de vuile lucht wordt vervangen door verse lucht. Door goede ventilatie zorgen we voor een goede inbreng van verse lucht in uw pand – en creëren we een gezond werkklimaat. Vragen over ventileren op kantoor? Neem contact op met Putman.