In september vorig jaar waarschuwde wij u voor de informatieplicht energiebesparing voor het MKB. Nu het bijna maart is, willen wij u graag hieraan herinneren om eventuele boetes te voorkomen. U heeft nog tot juli de tijd om via het eLoket van RVO de maatregelen te registreren. Wilt u ook weten of u verplicht bent om dit door te geven? Lees dan snel verder.

De informatieplicht energiebesparing geldt niet voor alle bedrijven

Niet iedereen heeft te maken met deze nieuwe informatieplicht. Alleen bedrijven en organisaties waarin meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas wordt gebruikt moeten aan de verplichting voldoen. Zij moeten voor 1 juli 2019 aangeven welke stappen worden genomen om energie te besparen. Naar schatting geldt dit voor ongeveer 100.000 bedrijven in Nederland.

Maatregelen die het verbruik van elektriciteit en/of aardgas verminderen

De energiebesparende maatregelen die u moet nemen zijn degene die van invloed zijn om de gebruikte hoeveelheid elektriciteit en/of aardgas te verminderen. Enkele voorbeelden zijn isoleren, efficiënte buitenverlichting, tijdschakelaar voor ventilatiesystemen en een energieregistratie- en bewakingssysteem. Meer informatie vindt u op informatieplichtenergiebesparing.nl

Schakel de hulp in van Putman

Als een bedrijf per 1 juli niet is geregistreerd of niet voldoet aan de maatregelen, volgen er sancties in de vorm van hoge boetes. Dit kan zomaar oplopen tot € 1.000 euro per overtreding. Wij helpen graag dit te voorkomen door u te adviseren over de te nemen maatregelen. Neem vandaag nog contact met ons op en informeer bij ons over de te nemen stappen.