Hybride panelen van Hone (leveren (stroom als warmte) geplaatst door Putman BV in Soest

Nog nooit scheen de zon zo vaak als afgelopen periode. Het grote aantal zonuren van afgelopen maand juli was zeker positief voor zonnepaneelhouders. Het resulteerde namelijk in de hoogste maandopbrengst van de afgelopen 10 jaar!

 33 procent meer stroom

In vergelijking tot een gemiddelde maand juli werd er 33 procent meer stroom opgewekt door zonne-energie. Tien zonnepanelen leverde 106 kWh meer elektriciteit op. Kijkend naar de totale hoeveelheid zonnepanelen in Nederland, leverde dit 114 miljoen kWh meer op. Dit is genoeg om 40.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Het gaat om zonlicht, niet om warmte voor opwekking stroom

“De temperatuur blijft voorlopig aan de hoge kant, deze hitte is goed voor de prestatie van mijn zonnepanelen!” Helaas, maar dit is een misverstand. Warmte bevordert de prestatie van uw zonnepanelen niet. Het gaat puur om het aantal zonuren met daarbij de zonnestraling. Dit laatste is de kracht van de zon. De energie die vrijkomt van de zon maakt elektronen los in het silicium. Hieruit ontstaat een spanning in een zonnecel. In een zonnepaneel zijn deze zonnecellen aan elkaar geschakeld waardoor er stroom gaat lopen. Wilt u meer weten over de werking van zonnepanelen? U leest het op milieucentraal.nl

 Zomer 2018, uw reden om te starten?

Het aantal huishoudens met zonnepanelen in Nederland stijgt ieder jaar: eind 2016 waren dat er 550.000 en eind 2017 was dit gestegen naar 670.000 huishoudens. Dit is nu 9 procent van de huishoudens. Wilt u zo snel mogelijk profiteren van deze zonnige periode en heeft u behoefte aan advies? Neem contact op met onze adviseurs.