Zonnepanelen zijn voor huiseigenaars een interessante investering: zowel voor het milieu als voor portemonnee.

Als huiseigenaar is investeren in zonnepanelen vier keer zo rendabel als een spaarrekening. Bovendien maakt u uw huis waardevoller. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat kopers een huis met zonnepanelen aantrekkelijker vinden dan een huis zonder en bereid zijn om er meer geld voor te betalen.

Als ju zonnepanelen overweegt, zullen dit de eerste vragen zijn waar u tegen aanloopt:

Btw op zonnepanelen terugvragen

Sinds vorig jaar kunnen ook particulieren de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Lees hoe eenvoudig dit is op: Btw op zonnepanelen terugvragen.

Eigen dak niet geschikt?

Heeft u geen mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat uw dak niet geschikt is, en u wilt toch investeren in zonne-energie? Misschien kunt u u aansluiten bij een lokaal initiatief voor collectieve opwekking van duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.hieropgewekt.nl. Onder ´Initiatieven’ vindt u een overzicht van de initiatieven bij u in de buurt. Behalve zonnestroom vindt u hier onder meer ook projecten rondom biomassa of windenergie en restwarmte.

Kijk voor meer informatie op milieucentraal.nl.