Tijdelijke rechtbank Amsterdam

De tijdelijke nieuwbouw van circa 5.400 m2 op het terrein van het bestaande Parnascomplex aan de Parnassusweg vormt samen met de bestaande torens E en F de tijdelijke rechtbank waarin een groot deel van de rechtspraak doorgang vindt tijdens de vijf jaar dat op hetzelfde perceel een nieuwe permanente herhuisvesting wordt ontwikkeld.

Read more...
In de tijdelijke rechtbank Amsterdam vinden tijdens de gebruiksperiode essentiële processen van de rechtbank plaats. De eisen aan het tijdelijke pand zijn dan ook hoog. Zo gelden onverkorte condities betreft zaken als outillage, complexe logistiek, akoestiek, comfort en veiligheid.

Door Putman is een geavanceerde klimaatinstallatie aangelegd. Voor de luchtbehandeling is naast een traditioneel systeem gekozen om voor de rechtzalen een BaOpt-luchtbehandelingssysteem (www.baopt.nl) aan te leggen. Dit systeem werkt naar alle tevredenheid van de gebruiker en zorgt voor een comfortabel klimaat in de rechtzalen zonder zichtbare inblaasroosters en voelbare luchtstromen.

Voor de koeling en verwarming  is gekozen voor een luchtwater warmtepomp gecombineerd met een aansluiting op de stadsverwarming. De regeltechniek is in samenwerking met Kieback & Peter gerealiseerd. De gehele installatie is via een gebouwbeheerssysteem te bedienen en te monitoren.

De tijdelijke rechtbank Amsterdam is door de vakjury aangewezen als winnaar van de Amsterdamse Architectuur Prijs 2017 (Gouden A.A.P.). Meer informatie hierover en het juryrapport zijn te lezen via de website van Arcam.

Klant: Rechtbank Amsterdam

Datum: 6 juni 2017