Bent u ook zo benieuwd naar het verschil tussen hottap en coldtap verbinding? Het verschil komt duidelijk naar voren. Lees snel verder..

Hottap verbindingen

Met hottap verbindingen worden leidingen, tanks of installaties geboord die onder druk staan. Een bedrijf of instelling heeft een opdracht om een koelleiding af te takken. Er is daar een nieuwe aanbouw voor gemaakt en vanuit de bestaande koelleiding moet een aftakking worden aangeboord. Daaropvolgend wordt nieuwe leiding met de oude leiding samengevoegd. Tijdens dit proces blijft de koelinstallatie van deze instelling in het bedrijf. Doordat kieren goed worden afgesloten, kan een aftakking of aansluiting geïmplementeerd worden waarbij de installatie kan blijven zitten. Het voordeel van een hottap machine is dat het een afgesloten systeem is en hierdoor komen er geen stoffen vrij in het milieu. Denk hierbij aan onderdelen die gassen of vloeistoffen bevatten. Tijdens het boren van een hottap worden speciale hole-cutters, kernboren, uitgerust met centerboor gebruikt.

Coldtap verbindingen

Met coldtap verbindingen worden leidingen, tanks en installaties geboord die niet onder druk staan. Een bedrijf of instelling heeft als opdracht om een bestaande pijpleiding te repareren door middel van de coldtap om de levensduur van een leiding te verlengen. Dit wordt gedaan aan de hand van magneetboormachines.  Dit proces wordt uitgevoerd met behulp van speciale hole-cutters, kernboren en een centerboor met een couponhouder zodat deze niet in het apparaat of leiding blijft zitten.

Verschil tussen hottap en coldtap verbindingen

Het grootste verschil tussen de hottap en coldtap zit in het feit dat bij hottap de leidingen, tanks of installaties worden geboord die onder druk staan en bij coldtap niet. Daarnaast kan bij een hottap de installatie blijven zitten en dit is niet het geval bij coldtap.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog resterende vragen of behoefte aan meer informatie omtrent het verschil tussen hottap en coldtap verbindingen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij staan u graag te woord.