Het duurt niet lang meer, of de lente staat weer voor de deur. Dit zorgt niet alleen voor de nodige lentekriebels, maar ook voor pollen in de lucht. Deze pollen zijn de oorzaak dat veel mensen last krijgen van hooikoortsklachten. Hooikoorts is een van de meest voorkomende allergieën in Nederland een wordt veroorzaakt door het bloeien van bomen, bloemen en grassen. Door op kantoor op een juiste manier te ventileren kunt u, uw medewerkers met eventuele hooikoortsklachten zo veel mogelijk ontzien of veel klachten zelfs voorkomen. Het werkcomfort verbetert en het ziekteverzuim vermindert. Zorg voor een gezonde luchtkwaliteit in iedere ruimte. Hoe u dit voor elkaar krijgt? Wij leggen het graag aan u uit!

Maak gebruik van natuurlijke of mechanische ventilatie

Voor de af- en aanvoer van schone lucht heeft u de keuze uit twee vormen van ventilatie: natuurlijk of mechanisch. Onder natuurlijke ventilatie verstaan we het openzetten van een raam of deur of het plaatsen van ventilatieroosters. Voor mensen die last hebben van hooikoorts is dit geen ideale oplossing. De pollen kunnen op deze manier namelijk makkelijk de ruimte binnenkomen. Bij mechanisch ventileren wordt de buitenlucht die binnenkomt eerst gefilterd met speciale pollenfilters, waardoor de pollen en het stuifmeel tegengehouden worden.

Zorg voor gezonde binnenluchtkwaliteit

Door gebruik te maken van mechanische ventilatie houdt u niet alleen pollen en stuifmeel buiten de deur, ook andere allergenen en ziekteverwekkers worden door de filtering tegengehouden en krijgen geen kans om te mengen met de binnenlucht. Een D-systeem uitgerust met een G3-filter houdt tot wel 85% van de stofdeeltjes tegen. Een F6-filter houdt zelfs 99% van alle stofdeeltjes buiten de deur.  Door op de juiste manier mechanische ventilatie toe te passen zorgt u voor een gezonde binnenluchtkwaliteit en dus minder hooikoortsklachten onder uw medewerkers.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van dit artikel nog resterende vragen of behoefte aan meer informatie omtrent ventileren tegen hooikoortsklachten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij staan u graag te woord.