Het is een aantal dagen aanzienlijk koud geweest in Nederland. Dagelijks lagen de temperaturen ver onder het vriespunt. Om te zorgen dat uw medewerkers ook in tijden van kou productief blijven en comfort op kantoor ervaren kan het verstandig zijn om eens te kijken naar een investering in vloerverwarming op kantoor. Weten waarom vloerverwarming op kantoor een goed idee is? Wij leggen het graag aan u uit.

Waarom zou u kiezen voor vloerverwarming?

Er zijn verschillende redenen te benoemen waarom werkgevers kiezen voor de aanleg van vloerverwarming op kantoor, namelijk:

  • Warmte in de ruimte wordt gezien als behaaglijk en comfortabel. Medewerkers werken fijner in een ruimte met aangename, constante temperatuur.
  • Vloerverwarming is, in tegenstelling tot radiatoren, niet zichtbaar. Daarmee bespaart het aanzienlijk wat ruimte.
  • Vloerverwarming is energiezuiniger dan losse radiotoren, doordat de temperatuur constant is en schommelingen niet zorgen voor pieken in de energiebelasting.

Verschillende typen vloerverwarming

Naast vloerverwarmingen met warm water, bestaan er ook elektrische vloerverwarmingen. De meeste bedrijven kiezen voor een vloerverwarming met warm water, omdat deze een stuk energiezuiniger is dan een elektrische variant. De werking van beide vloerverwarmingen in principe hetzelfde, alleen de aanleg ervan verschilt. Er zijn steeds meer bedrijfs- en fabriekshallen en kantoren die de overstap naar vloerverwarming maken. De reden hiervoor is dat vloerverwarming bijdraagt aan energiebesparing. Dit komt doordat vloerverwarming zorgt voor een betere warmteverdeling waardoor, ook bij iets lagere temperaturen, de binnentemperatuur al snel behaaglijk aanvoelt.

Hoe energiezuinig is vloerverwarming?

Vloerverwarming is zeker energiezuinig zijn. Het opwarmen van de vloer kost het meeste gas. Hoe groter het oppervlak, hoe langer het duurt voor de volledige vloer verwarmd is. Daarom is het niet verstandig om de vloerverwarming steeds aan en weer uit te zetten. Dit kost op de lange termijn juist te veel energie. Beter is om de temperatuur op één niveau te houden, zodat de vloer of het beton continu een bepaalde warmte houdt. Daarmee bespaart u uiteindelijk in de energiekosten.

De aanleg van vloerverwarming

Vloerverwarming kan aangelegd worden in een bestaande vloer. Dit vergt wel een behoorlijke verbouwing. Er moeten namelijk gleuven gefreesd worden in de vloer waar vervolgens verwarmingsbuizen in gelegd worden. Dit moet zorgvuldig gedaan worden om lekkage in een later stadium te voorkomen. Vloerverwarming aanleggen in een nieuwe, bedrijfsmatige vloer is iets eenvoudiger aan te leggen, namelijk met wapeningsnetten. Door gebruik te maken van de juiste betonwapening in combinatie met het juiste betonmengsel is de scheurvorming in de betonvloer beheersbaar. Op de wapeningsnetten worden de vloerverwarmingsbuizen vastgezet en daaroverheen wordt het beton gestort. Dus verhuist u naar een nieuw bedrijfspand? Denk dan al bij de nieuwbouw of verbouwing direct aan vloerverwarming.

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan meer informatie over de vloerverwarming of wilt u meer weten over de montage hiervan en de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met de adviseurs van Putman. Mede door onze jarenlange ervaring en het feit dat wij werken met de nieuwste technieken kunnen wij u goed adviseren.