We hebben het al vaker gehad over het belang van goed ventileren. Zeker in tijden als deze, waar we nog steeds te maken hebben met de snelle verspreiding van het coronavirus, blijft ventileren van belang. Nu begrijpen wij ook dat het simpelweg openzetten van een raam misschien niet heel prettig is in de winter. Door de koudere buitentemperatuur wordt het dan al gauw te koud in huis of op kantoor. Dit zorgt voor hoge stookkosten van de verwarming. Maar bent u al bekend met ventileren aan de hand van luchtbehandelingskasten? Deze duurzame manier van ventileren voorkomt dat u veel geld kwijt bent aan verwarmingskosten en zorgt toch voor een gezonde dosis zuurstof in iedere ruimte. Weten wat luchtbehandelingskasten zijn, wat u hiermee kunt en of dit een goede oplossing zou zijn voor bij u op kantoor? Lees dan gauw verder!

Wat zijn luchtbehandelingskasten?

Met een luchtbehandelingskast regelt u de behandeling van ventilatielucht op gebouwniveau. Een luchtbehandelingssysteem is over het algemeen opgebouwd uit stijlen en regels met geïsoleerde panelen. Een luchtbehandelingskast functioneert als een behuizing voor onder andere ventilatoren, filters, verwarming- en/of koolelementen en warmteterugwinning. Daarnaast kunnen luchtbehandelingskasten voorzien worden van warmteterugwinning door middel van een warmtewiel, kruisstroom- of tegenstroomwisselaar en twincoil.

Hoe werkt een luchtbehandelingskast?

Bij continu verse luchttoevoer werken uw medewerkers onder gezonde omstandigheden en zijn zij een stuk productiever. Luchtbehandelingskasten zorgen in utiliteitsgebouwen voor de toevoer van deze lucht. Maar hoe werkt dit precies?

  • Allereerst wordt de koude buitenlucht gefilterd.
  • Met een warmtewiel wordt vervolgens de warmte uit de binnenlucht teruggewonnen en gebruikt om de koude buitenlucht te verwarmen.
  • Vervolgens wordt de lucht verder verwarmt of gekoeld en via een ventilator naar binnen geblazen.

Door te kiezen voor een luchtbehandelingskast maakt u een duurzame keuze. De energiezuinigheid van het gebouw wordt hiermee beïnvloed.

Zakelijk onderhoudscontract voor luchtbehandelingskasten

Ook voor luchtbehandelingskasten zijn er zakelijke onderhoudscontracten bij ons af te sluiten. Wij adviseren om minimaal één keer per jaar gepland onderhoud aan het systeem uit te laten voeren. Wilt u meer informatie over luchtbehandelingskasten of overleggen over de mogelijkheden voor uw bedrijfspand? Onze specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem gerust telefonisch of per mail contact op om een afspraak in te plannen.